Vinyasa yoga

The primary carrier of prana – life force – your breathing originates deep inside you, radiates outward and then inward, providing a gentle and steady rhythm for movement, stretch and release ~ Erich Schiffmann

Het is inmiddels ruim twaalf jaar geleden dat ik voor het eerst op een yogamatje stapte en vanaf dat moment heeft yoga altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Yoga is een manier van leven geworden en het helpt me om contact te maken met mezelf en mijn binnenwereld en om meer balans te brengen in mijn leven op alle gebieden.

In mijn lessen vind ik het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt, precies zoals hij of zij is  met alles wat op dat moment aanwezig is. De houding zelf is nooit het doel, maar een heel mooi middel om naar binnen te keren en om jezelf te ontdekken.

Ik vind het fijn om te werken in een flow; dat betekent dat de houdingen wat vloeiender in elkaar overlopen en dat je veel bewegingen maakt op het ritme van je ademhaling. Ook vind ik het fijn om elke les te werken met een bepaald thema.

Meestal begin ik de les met een korte meditatie waarbij je bewust een moment creëert om met je aandacht bij jezelf te komen. Vaak volgt er dan een ademhalingsoefening, gevolgd door een warming up die vaak leidt tot een variatie van zonnegroeten (Surya Namaskar), gevolgd door verschillende houdingen (asanas) die gekozen zijn rondom het thema van de les. Meestal volgen er richting het einde van de les wat rustigere houdingen (soms uit de yin- of restorative yoga). Elke les eindigt met een eindontspanning (savasana).

Een actueel overzicht van mijn lessen vind je hier.