Jeroen

The more I see the less I know for sure ~ John Lennon

Jeroen van der Lee

Mijn naam is Jeroen (1965) en ik heb in 2013 de opleiding tot energetisch therapeut afgerond bij de Malvaopleiding.

Mensen die mij kennen zien mij als een veelzijdig, kleurrijk persoon. Als kleine jongen zei ik, als men vroeg wat ik later wilde worden: “ik wil later wijs worden”. Maar wat is wijs en hoe kon ik weten dat dit door schade en schande zou gaan?

Op mijn 16de jaar haalde ik met veel hangen en wurgen mijn MAVO diploma. Ik had geen zin om verder te studeren en ging muziek maken. Als bassist van diverse Arnhemse punkbands leerde ik het leven van ‘seks, drugs en rock & roll’ kennen. Omdat het roerige leven als muzikant zijn tol eiste, ben ik op mijn 20ste in de grafische industrie gaan werken. Naast mijn baan studeerde ik en haalde zo mijn diploma grafisch technicus. Ik leerde hoe het was om een baan te hebben, om te studeren naast je werk, verantwoordelijk te zijn en te presteren.

Toch bleek het werk in de grafische industrie niet wat ik werkelijk zocht. Ik bleef doorgaan op de ingeslagen weg en omdat ik negeerde wat ik diep in mijn hart wel voelde werd ik ziek. Op dat moment kwam ook het avontuur weer op mijn pad. Het ging steeds beter met mijn band en ik besloot om te stoppen met mijn baan en me volledig te richten op het maken van muziek. De volgende vijf jaar trok ik met de band door Europa. Rijk ben ik daar niet van geworden, maar het bracht veel avontuur, vriendschap, vrijheid, levenservaring en geestelijke rijkheid.

Tijdens één van de tours door Italië leerde ik een vrouw kennen met wie ik twee kinderen kreeg. Het muzikantenbestaan en het vaderschap bleken moeilijk met elkaar te combineren in die periode en ik besloot me te richten op de zorg en opvoeding van mijn twee dochters. Ik ging werken als conciërge op een school voor speciaal onderwijs en uiteindelijk rolde ik van daaruit in een baan als pedagogisch medewerker en werkte ik in diverse instellingen met jongeren met zware gedragsproblemen. Ik kon hier mijn passie voor muziek en mijn ervaring vanuit de grafische industrie combineren met het werk; ik gaf muzieklessen en maakte samen met de jongeren jeugd tv. Ik bleek al snel goed met deze jongeren overweg te kunnen; ik begreep hen en zij begrepen mij. Ik voelde me verbonden met ze en wilde ze graag, vanuit mijn eigen levenservaring, helpen bij het omgaan met de moeilijkheden die zij op hun pad tegenkwamen. Het eerste idee voor het Zenboksen – een combinatie van yin yoga en (kick)boksen (een fantastische sport die ik sinds mijn puberteit met veel plezier beoefen) – is ontstaan door het werken met deze jongeren.

Op persoonlijk vlak was het een roerige tijd. Mijn inmiddels ex-vrouw en ik gingen scheiden, ik kreeg een depressie. Ik kreeg weer nieuwe relaties die uit gingen. Ik had last van hartritmeproblemen en kreeg opnieuw een depressie. Ik was erg zoekende en uiteindelijk ben ik de opleiding voor Malvatherapeut gaan volgen. Dat was het begin van een grote verandering. Ik leerde dat alle avonturen, ziektes, depressie, alle rollen die ik in mijn leven had gespeeld, allemaal bedoeld waren om ervaringen op te doen en wijs te worden. En dat kwam goed uit, aangezien dat mijn wens was als kind!

Vanuit dit inzicht en deze ervaringen ben ik samen met Richelle, die ik op de opleiding heb leren kennen, gaan bouwen aan Praktijk de Wereld. Vanuit onze praktijk willen we jou graag helpen als je misschien de weg even kwijt bent in het leven, als je zoekende bent en graag wilt leven vanuit je authentieke zelf!


Curriculum Vitae

Opleidingen

  • 2017 Bivag – yin yoga medicine module 1, 2 en 3
  • 2016 Bivag – yin yoga docent module 1 en 2
  • 2015 Positive Touch – integrale massage
  • 2011-2013 Malvaopleiding – Malvatherapie (energetisch therapeut)

Werkervaring reguliere hulpverlening

  • 2013-heden Pluryn – activiteitenbegeleider Multimediacentrum
  • 2007-2012 Hoenderloo Groep – activiteitenbegeleider
  • 2001-2006 O.G.Heldringstichting – pedagogisch medewerker en activiteitenbegeleider